Hlavné menu

  • Sviatok Sv.Valentína

    Sviatok sv.Valentína na našej škole objektívom fotoaparátu...

  • Cesta do neznáma a Medzi nami

    Pred jarnými prázdninami sa všetci žiaci školy  zúčastnili hudobných predstavení, ktoré mali vzdelávacie aj výchovné smerovanie. Počas koncertu s názvom  „Cesta do neznáma“, ktorý bol určený pre žiakov 1. stupňa, zábavnou formou žiaci  objavovali zaujímavosti a krásy Slovenska. Žiakom 2. stupňa bola v rámci koncertu „Medzi nami“ priblížená v súčasnosti veľmi aktuálna téma, ktorou je vzájomná tolerancia,  potreba akceptovať toho druhého a naučiť sa s každým vychádzať. Výchovné koncerty sú dôležitou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu a pokiaľ majú svoju hodnotu tak, ako ju mali tieto koncerty pod hlavičkou LETart production, tak plnia svoj  cieľ.

  • Karneval

  • Karneval

    Asi ako na každej škole, tak aj náš 1. stupeň oslávil prechod do druhého polroka už tradične -karnevalom. Žiakov privítala Snehulienka a sedem trpaslíkov, zatancovali belgický tanec a žiaci sa predviedli v krásnych veselých maskách. O zábavu sa postarala naša DJ-ka p.učiteľka Paliderová, za čo jej krásne ďakujeme. Viac k tomu asi netreba, pozrite si foto....

  • Beseda s detskou lekárkou

    Dňa 25. 01. 2024 naše pozvanie na besedu prijala pani doktorka MUDr. Ľubomíra Červeň Šebová a zdravotná sestra  pani Danka Klimčáková. Téma našej besedy  „Preventívna prehliadka,“ pani doktorka porozprávala, aké vyšetrenia musí dieťa absolvovať a ukázala im rôzne zaujímavé lekárske pomôcky  v spolupráci s deťmi v praktickej ukážke predviedla ich používanie. Deti sa úprimne priznali, že sa niekedy aj trošku boja, najmä injekcie, ale počas besedy to tak vôbec nevyzeralo. A čo povedať na záver? Poďakovali sme našej milej návšteve potleskom.

  • Akadémia k 60.výročiu našej školy

  • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Naši žiaci Ján Čurha 9.B, Vanesa Vrabčeková 7.B reprezentovali našu školu v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 1B, 1A, ktorá sa uskutočnila 17.01.2024 v Tvrdošíne. Janko získal skvelé druhé miesto a Vaneska bola úspešná riešiteľka. Našim žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Vážení rodičia a milí žiaci!

    Želáme Vám v novom roku veľa zdravia, šťastia, nech Vás sprevádza pokoj, láska a porozumenie.

    Kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Liesek

  • Pripravujeme sa na príchod Pána

    Aj tento advent sme svoju prípravu na príchod Pána podporili účasťou na rorátnych svätých omšiach. Mnohí žiaci spolu s učiteľmi sa na nich s radosťou zúčastňovali so svojimi lampášikmi. Po každej takejto omši ich v škole čakali raňajky - teplý čajík a upečené dobroty – bábovky, buchty, muffiny, pagáčiky..., za ktoré veľmi pekne ďakujeme všetkým rodičom, ktorí ich s láskou pre žiakov pripravili. Ďakujeme a prajeme požehnané vianočné sviatky aj celý nový rok!

  • Za umením do Martina

    Posledné dni vyučovania v roku 2023 sa niesli aj v duchu umenia. Šiesty a siedmy ročník sa zúčastnil divadelného predstavenia v Martine s názvom Traja veteráni. Popri rozprávkovom motíve žiaci prakticky rozoznávali znaky drámy ako základného literárneho druhu a zaujímavý jazyk plný frazeologizmov, nepriamych pomenovaní a alegorických slovných hračiek. Všetci sme si odniesli príjemný umelecký zážitok.

  • Vnímajkovia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vnímajkovia.

  • Šarkaniáda

    V jesennom období mali všetci žiaci možnosť zapojiť sa do výtvarnej súťaže. Šarkany žiaci väčšinou vyrábali doma. U žiakov I. stupňa vidno aj spoluprácu rodičov, za čo im ďakujeme. Nakreslili, namaľovali, vyrobili z odpadových materiálov,... svojho šarkana. Do súťaže sa zapojilo 56 žiakov I. aj II. stupňa. Tie najzaujímavejšie sme vystavili v priestoroch školy, a autorov tých naj... sme odmenili malou drobnosťou. Odmenení žiaci: 1.B Garbiar Šimon, 2.A Dreveňáková Karolína, Kabáč Karol, Paveleková Natália, 2.B Leo Vrabček, Alex Vrabček, Koleják Lukáš, Matejčák Dušan, Garbiarová Júlia, Žáčeková Mia, 3.B Laurincová Barborka, Vrabčeková Veronika, 4.A Motýľ Marek, 4.B Gnida Ľuboš + Gnida Jakub + Šálka Dalibor, Laurinec Nikolas + Garbiar Matúš, Maďar Ondrej, 5.B Garbiar Milan, 7.A Dreveňáková Ivana

  • Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

  • Voňavé Vianoce

    Adventný čas je príprava na najkrajšie sviatky v našich rodinách. Žiaci 5.A a 5.B si tento čas pripomínajú každodenným otváraním adventného kalendára, robením dobrých skutkov  a stíšením sa pri adventom venci. Keďže sa blíži čas Vianoc a všetci sa doma pripravujeme na túto krásnu chvíľu, stretli sme sa vo štvrtok 14. decembra na tvorivých dielňach, kde sme  spoločne vykrajovali a piekli medovníky a spoločne si užili vianočné pečenie.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Žiaci 5.A a 5.B sa zapojili do 6. ročníka celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Rozhodli sa potešiť tieto Vianoce seniorov darčekom, ktorý zahreje pri srdci ich aj starkých. Spolu s rodičmi naplnili krabice maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú a preto vložili do krabice aj kúsok svojho srdca a prianie, ktorým spríjemnia starkým Vianoce. Veríme, že im tieto maličkosti vyčaria úsmev na tvári a prinesú radosť do ďalších dní.

  • Fast Heroes - Dance for Life

    Prváci z našej školy (1.A, 1.B) sa zapojili do medzinárodnej iniciatívy TANEC PRE ŽIVOT (DANCE FOR LIFE), ktorá je súčasťou medzinárodného projektu FAST Heroes. 

  • Olympiáda v Anglickom jazyku-školské kolo

    Dňa 23. 11. 2023 popoludňajšie hodiny v našej škole ovládla angličtina. Naši žiaci sa zapojili do školského kola Olympiády v Anglickom jazyku. Súťažili v dvoch kategóriách. Kategória 1A je určená pre žiakov 5. – 7. ročníka. Kategória 1B je pre žiakov 8. – 9. ročníka. Víťazi školského kola sú: 1A - 1.miesto Vanesa Vrabčeková 7.B, 2.miesto Eliška Kuráňová 7.A, 3.miesto Ivana Dreveňáková 7.A, 1B - 1.miesto Ján Čurha 9.B2.miesto Šimon Patek 9.B, 3.miesto Rebeka Štoberová 8.B a Nela Šinálová 9.B. Srdečne blahoželáme a víťazom Vaneske a Jankovi držíme palce na okresnom kole.

  • Exkurzia do Krakova

    Na hodinách náboženstva a dejepisu sa deviataci oboznamovali s históriou mesta Krakov a s významnými osobnosťami, ktoré v tomto meste pôsobili. Vybrali sme im sestru sv. Faustínu a sv. Jána Pavla II. Pri exkurzii sa od rehoľnej sestry dozvedeli aké vzácne je Božie milosrdenstvo a základné informácie o mieste na ktoré žiaci doputovali. Navštívili , tiež kaplnku Božieho milosrdenstva. Potom sa presunuli do sanktuária Jana Pavla II. Žiaci sa pomodlili pri relikviách sv. Jána Pavla II . Okrem iného pozorovali architektúru týchto stavieb a popisovali spoločné znaky s talianskymi stavbami.

  • Klin

    Dňa 14.11.2023 žiakov 3.A, 3.B a 2.A neodradilo zamračené ráno a vydali sa na cestu do Klina. Pri prvej informačnej tabuli náučného chodníka Premeny lesa ich privítala pani Ing. Zuzana Kertysová zo správy CHKO Horná Orava. Žiakov pútavou formou oboznámila o vzniku a význame rašeliniska, pričom mali možnosť aj na rašelinisko vstúpiť, prakticky si overiť, že je to veľmi vlhké prostredie a rastlinky, ktoré v týchto extrémnych podmienkach žijú aj vidieť. Dozvedeli sa o mäsožravých rastlinkách, ktoré si dopĺňajú živiny chytaním hmyzu aj o rôznych druhoch machov. Po zážitkovom učení, ktoré ich obohatilo o nové poznatky sa presunuli na kopec Grapa ku kópii brazílskej sochy Krista.  Z tohto miesta mali aj prekrásny výhľad na štíty Západných Tatier a Oravskú priehradu. Po krátkej ďakovnej modlitbe a desiatovom oddychu vytvorili skupinky, precvičovali svoje schopnosti komunikovať, spolupracovať a rešpektovať sa vzájomne. Pracovali na spoločnej koláži vytvárali obrazy z prírodného materiálu. Exkurzia splnila svoj účel a sme veľmi vďační pani Kertysovej za zážitkové učenie v prírodnom prostredí.

  • Farebný misijný týždeň

    V rámci mariánskeho mesiaca sme už tradične zrealizovali akciu pod názvom Farebný týždeň. Počas tohto týždňa sme sa v myšlienkach spájali s misionármi na rôznych kontinentoch a podporili sme ich misie farbou nášho oblečenia. Žiaci sú už na túto každoročnú akciu zvyknutí a radi si obliekajú každý deň oblečenie danej farby – v pondelok to bola zelená farba Afriky, v utorok červená farba Ameriky, v stredu biela farba Európy, vo štvrtok žltá farba Ázie a v piatok sme týždeň ukončili modro – farbou Austrálie a Oceánie. Súčasťou tohto týždňa bol aj misijný jarmok, ktorý sa konal v stredu 18.10. Na našom jarmoku si žiaci mohli kúpiť misijné koláčiky – sladké, slané a veľmi dobré, ktoré pripravili deviataci so svojimi rodičmi, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Takto sme všetci – žiaci, rodičia a učitelia prispeli na misie sumou 322,25 eur. Tieto peniaze sme venovali deťom v Argentíne prostredníctvom Misijnej kongregácie služobníc Ducha Svätého z Ivanky pri Nitre. Odovzdali sme ich sestre Laure a sestre Filipe, ktoré navštívili našu školu a žiakom 5. a 9. ročníka priblížili svoju prácu na misiách v Južnej Kórei a na Filipínach. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavostí o živote v týchto krajinách a najmä o svojich rovesníkoch. V stredu 18.11. sme sa už tradične vo všetkých triedach zapojili do celosvetovej modlitebnej akcie „Milión detí sa modlí ruženec“. „Ruženec si Boh veľmi cení a jeho modlitba je potrebnejšia ako kedykoľvek predtým,” hovorí kardinál MauroPiacenza, prezident ACN. Vojny, násilie a extrémna chudoba v krajinách ako Ukrajina, Nigéria, Mjanmarsko a Pakistan, ako aj v regiónoch Blízkeho východu a Sahelu v Afrike sú centrom misie ACN. Nadácia chce preto zveriť Bohu na mocný príhovor jeho Matky všetky miesta a ľudí, ktorí nemôžu žiť v pokoji.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Liesek
    Staničná 324
    02712 Liesek
  • +421 43/5384219
    +421 43/5324544
    +421 43/5324543-fax

    Materská škola: 043/5384238
    Školská jedáleň: 043/5324500

Fotogaléria