Hlavné menu

  • Dvaja z jednej lavice

    Túto okresnú súťaž každoročne organizuje CVČ v Trstenej pre žiakov šiestych ročníkov.  Našu školu reprezentovali dve dvojčlenné družstvá – 6.A Marianna Romaňáková a Marko Kubica, 6.B Monika Harezníková a Tomáš Hrubý. Súťažili vo vedomostiach, ale aj v rôznych zručnostiach. V silnej konkurencii sa družstvo 6.A umiestnilo na 1. mieste a družstvo 6.B na 4. mieste. Za reprezentáciu školy žiakom ďakujeme a k dosiahnutým výsledkom im blahoželáme.

  • Najkrajšia Valentínka

    CVČ Trstená vo februári už tradične vyhlasuje výtvarnú súťaž „Najkrajšia Valentínka“. Tento rok sme do súťaže poslali 33 prác, na tvorbe ktorých sa podieľalo 36 žiakov. Konkurencia bola naozaj veľká. V 2. kategórii 3. miesto získala Sára Kabáčová z 3.B, v 3. kategórii sa na 3. mieste so svojím dreveným srdiečkom umiestnil Juraj Lieskovský zo 7.B a cenu poroty získala Marianna Romaňáková zo 6.A. Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a výhercom blahoželáme!

  • Čaro pamätnej izby v Liesku

    Tretiaci v rámci učiva z vlastivedy o poznávaní života našich predkov  navštívili v stredu 28.02.2024 pamätnú izbu v Liesku. Privítala ich pani Mgr. Anna Rajmanová, ktorá žiakov hneď na začiatku besedy hravou formou vtiahla do života ľudí približne pred 100 rokmi. Hľadaním a pozorovaním predmetov pre konkrétne činnosti ako napr. výroba oblečenia, práca na poli, príprava jedla, čistota odevu, v priestoroch pamätnej izby sa žiaci oboznamovali s množstvom starých pomenovaní a využití zvláštnych predmetov a nástrojov v živote človeka. So záujmom počúvali a spoznávali čo je  maselnica, kienka, rumpľa ...bolo to pre nich  trochu aj pobavenie. Pani Rajmanová žiakom priblížila aj predchodcu práčky, mangľa, žehličky, mlynčeka na orechy, sekačky, zveráka... čomu sa žiaci veru čudovali. Boli prekvapení, že všetko bolo vyrobené len z dreva a železa. Tieto predmety majú pre nás dnes veľkú historickú hodnotu. Najväčšiu zbierku týchto vzácností podaroval obci Liesek pán Gasper. Vďaka nim sa  rozvíjali ľudové remeslá, nástroje sa stále zdokonaľovali, aby uľahčovali ľuďom prácu. Preto ďakujeme za zachovávanie historických predmetov  pre budúce generácie a vytvorenie pamätnej izby v Liesku, kde ožívajú príbehy našich predkov.

  • Sviatok Sv.Valentína

    Sviatok sv.Valentína na našej škole objektívom fotoaparátu...

  • Cesta do neznáma a Medzi nami

    Pred jarnými prázdninami sa všetci žiaci školy  zúčastnili hudobných predstavení, ktoré mali vzdelávacie aj výchovné smerovanie. Počas koncertu s názvom  „Cesta do neznáma“, ktorý bol určený pre žiakov 1. stupňa, zábavnou formou žiaci  objavovali zaujímavosti a krásy Slovenska. Žiakom 2. stupňa bola v rámci koncertu „Medzi nami“ priblížená v súčasnosti veľmi aktuálna téma, ktorou je vzájomná tolerancia,  potreba akceptovať toho druhého a naučiť sa s každým vychádzať. Výchovné koncerty sú dôležitou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu a pokiaľ majú svoju hodnotu tak, ako ju mali tieto koncerty pod hlavičkou LETart production, tak plnia svoj  cieľ.

  • Karneval

  • Karneval

    Asi ako na každej škole, tak aj náš 1. stupeň oslávil prechod do druhého polroka už tradične -karnevalom. Žiakov privítala Snehulienka a sedem trpaslíkov, zatancovali belgický tanec a žiaci sa predviedli v krásnych veselých maskách. O zábavu sa postarala naša DJ-ka p.učiteľka Paliderová, za čo jej krásne ďakujeme. Viac k tomu asi netreba, pozrite si foto....

  • Beseda s detskou lekárkou

    Dňa 25. 01. 2024 naše pozvanie na besedu prijala pani doktorka MUDr. Ľubomíra Červeň Šebová a zdravotná sestra  pani Danka Klimčáková. Téma našej besedy  „Preventívna prehliadka,“ pani doktorka porozprávala, aké vyšetrenia musí dieťa absolvovať a ukázala im rôzne zaujímavé lekárske pomôcky  v spolupráci s deťmi v praktickej ukážke predviedla ich používanie. Deti sa úprimne priznali, že sa niekedy aj trošku boja, najmä injekcie, ale počas besedy to tak vôbec nevyzeralo. A čo povedať na záver? Poďakovali sme našej milej návšteve potleskom.

  • Akadémia k 60.výročiu našej školy

  • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

    Naši žiaci Ján Čurha 9.B, Vanesa Vrabčeková 7.B reprezentovali našu školu v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 1B, 1A, ktorá sa uskutočnila 17.01.2024 v Tvrdošíne. Janko získal skvelé druhé miesto a Vaneska bola úspešná riešiteľka. Našim žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Vážení rodičia a milí žiaci!

    Želáme Vám v novom roku veľa zdravia, šťastia, nech Vás sprevádza pokoj, láska a porozumenie.

    Kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Liesek

  • Pripravujeme sa na príchod Pána

    Aj tento advent sme svoju prípravu na príchod Pána podporili účasťou na rorátnych svätých omšiach. Mnohí žiaci spolu s učiteľmi sa na nich s radosťou zúčastňovali so svojimi lampášikmi. Po každej takejto omši ich v škole čakali raňajky - teplý čajík a upečené dobroty – bábovky, buchty, muffiny, pagáčiky..., za ktoré veľmi pekne ďakujeme všetkým rodičom, ktorí ich s láskou pre žiakov pripravili. Ďakujeme a prajeme požehnané vianočné sviatky aj celý nový rok!

  • Za umením do Martina

    Posledné dni vyučovania v roku 2023 sa niesli aj v duchu umenia. Šiesty a siedmy ročník sa zúčastnil divadelného predstavenia v Martine s názvom Traja veteráni. Popri rozprávkovom motíve žiaci prakticky rozoznávali znaky drámy ako základného literárneho druhu a zaujímavý jazyk plný frazeologizmov, nepriamych pomenovaní a alegorických slovných hračiek. Všetci sme si odniesli príjemný umelecký zážitok.

  • Vnímajkovia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vnímajkovia.

  • Šarkaniáda

    V jesennom období mali všetci žiaci možnosť zapojiť sa do výtvarnej súťaže. Šarkany žiaci väčšinou vyrábali doma. U žiakov I. stupňa vidno aj spoluprácu rodičov, za čo im ďakujeme. Nakreslili, namaľovali, vyrobili z odpadových materiálov,... svojho šarkana. Do súťaže sa zapojilo 56 žiakov I. aj II. stupňa. Tie najzaujímavejšie sme vystavili v priestoroch školy, a autorov tých naj... sme odmenili malou drobnosťou. Odmenení žiaci: 1.B Garbiar Šimon, 2.A Dreveňáková Karolína, Kabáč Karol, Paveleková Natália, 2.B Leo Vrabček, Alex Vrabček, Koleják Lukáš, Matejčák Dušan, Garbiarová Júlia, Žáčeková Mia, 3.B Laurincová Barborka, Vrabčeková Veronika, 4.A Motýľ Marek, 4.B Gnida Ľuboš + Gnida Jakub + Šálka Dalibor, Laurinec Nikolas + Garbiar Matúš, Maďar Ondrej, 5.B Garbiar Milan, 7.A Dreveňáková Ivana

  • Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

  • Voňavé Vianoce

    Adventný čas je príprava na najkrajšie sviatky v našich rodinách. Žiaci 5.A a 5.B si tento čas pripomínajú každodenným otváraním adventného kalendára, robením dobrých skutkov  a stíšením sa pri adventom venci. Keďže sa blíži čas Vianoc a všetci sa doma pripravujeme na túto krásnu chvíľu, stretli sme sa vo štvrtok 14. decembra na tvorivých dielňach, kde sme  spoločne vykrajovali a piekli medovníky a spoločne si užili vianočné pečenie.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Žiaci 5.A a 5.B sa zapojili do 6. ročníka celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Rozhodli sa potešiť tieto Vianoce seniorov darčekom, ktorý zahreje pri srdci ich aj starkých. Spolu s rodičmi naplnili krabice maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú a preto vložili do krabice aj kúsok svojho srdca a prianie, ktorým spríjemnia starkým Vianoce. Veríme, že im tieto maličkosti vyčaria úsmev na tvári a prinesú radosť do ďalších dní.

  • Fast Heroes - Dance for Life

    Prváci z našej školy (1.A, 1.B) sa zapojili do medzinárodnej iniciatívy TANEC PRE ŽIVOT (DANCE FOR LIFE), ktorá je súčasťou medzinárodného projektu FAST Heroes. 

  • Olympiáda v Anglickom jazyku-školské kolo

    Dňa 23. 11. 2023 popoludňajšie hodiny v našej škole ovládla angličtina. Naši žiaci sa zapojili do školského kola Olympiády v Anglickom jazyku. Súťažili v dvoch kategóriách. Kategória 1A je určená pre žiakov 5. – 7. ročníka. Kategória 1B je pre žiakov 8. – 9. ročníka. Víťazi školského kola sú: 1A - 1.miesto Vanesa Vrabčeková 7.B, 2.miesto Eliška Kuráňová 7.A, 3.miesto Ivana Dreveňáková 7.A, 1B - 1.miesto Ján Čurha 9.B2.miesto Šimon Patek 9.B, 3.miesto Rebeka Štoberová 8.B a Nela Šinálová 9.B. Srdečne blahoželáme a víťazom Vaneske a Jankovi držíme palce na okresnom kole.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Liesek
    Staničná 324
    02712 Liesek
  • +421 43/5384219
    +421 43/5324544
    +421 43/5324543-fax

    Materská škola: 043/5384238
    Školská jedáleň: 043/5324500

Fotogaléria